Piept de pui cu mozzarella

de mihaelar63 in Pui, 1 Feb 2020 | 2914 vizualizari

 

 O gustare - aperitiv , usor  de preaparat . Poate fi servit ca atare , rece sau cald.  Acestor felii cu pui si mozzarella ii sta foarte bine si pe un platou cu alte aperitive .Daca se serveste cald si mai puneti  o garnitura alaturi sau o salata , aveti o masa in toata regula . Pentru aceasta reteta se folosete cascaval mozzarella care merge bine la gratinat .
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept pui
  • 200 gr cascaval mozzarella
  • 200 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • 1/2 lingurita usturoi granulat-facultativ
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • rucola pentru servire
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mozzarella:

  1. Pieptul de pui se spala si se taie feliute .
  2. Taiati pieptul de pui  perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime .
  3. Pateti usor bucatile de carne .
  4. Intr-un bol puneti ouale , sarea si condimentele si e amestecati .
  5. Dati bucatile de pui prin amestecul cu ou si condimente .
  6. Prajiti in ulei incins pe ambele parti .
  7. Nu trebuie prajit temeinic , doar usor pana carnea incepe sa se albeasca , oricum va mai fi preparata termic la cuptor .
  8. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Feliati cascavalul mozzarella cam de marimea feliilor de carne .
  10. Transferati feliile de pui in tava .
  11. Asezati deasupra fiecaruia ,cate o felie de cascaval si o jumatate de rosioara .
  12. Se da tava la cuptor 10-15 minute ,pana incepe sa se gratineze frumos .
  13. Serviti feliile de pui cu mozzarella pe un pat de verdeata [ rucola , salata verde , frunze de valeriana] .

                   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta se folosete cascaval mozzarella care merge bine la gratinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui