Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in bucatarie, asa ca de ce sa nu fie azi "Ziua cand imi rasfat nevasta"?
Se spala pieptul de pui apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se ia fiecare bucata si se cresteaza deasupra.
Ardeiul kapia se spala, se curata de cotor si seminte si se taie bucati potrivite. Rosiile se spala si se taie in patru sau sase bucai. Ceapa rosie se curata si se taie felii mari. Usturoiul se curata si se taie feliute.
Se ia un vas de yena, se pun 2-3 lg ulei apoi se aseaza legumele (ardeiul, rosiile si ceapa). Se aseaza pieptul de pui condimentat, se rasneste verdeturi de provence, se pune usturoiul, se presara deasupra restul de ulei, apoi se toarna apa cat sa acopere putin carnea.
Se acopera vasul de yena si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand este aproape gata, se ia capacul si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste alaturi de cartofi piure sau cu orice altceva preferati.
Pofta buna!
1
Daca preferati, puteti pune si cartofi taiati felii groase.
2
Optional se pot pune si cateva ciuperci.