Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat

de ilinca_rox in Pui, 2 Feb 2014 | 4335 vizualizari

 

O alta reteta vedeta dar nu la fel de norocoasa cum a fost cea cu clatitele :))) si aceasta este postata pe "Bonduelle 4 culori" .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare Bonduelle
  • 2 bucati ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 gr ciuperci proaspete
  • 10 graunti usturoi
  • 1 bucata piept de pui
  • 100 ml vin rosu
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat:

Pentru inceput se pregateste carnea:

- se spala si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru uns, se adauga bucatelele de pui si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se pune vinul rosu si doi catei de usturoi tocati marunt peste pui si se lasa la fiert pana se evapora vinul iar puiul prinde culoare aramie.

Pregatirea legumelor:

- cat timp puiul este la foc se pregatesc legumele. Se spala si se toaca marunt ciupercile, ardeiul rosu, ceapa verde si cateii de usturoi.

- intr-o tigaie wok se pune putin ulei pentru uns, se adauga ceapa verde si ciupercile si se lasa la calit pentru 2 minute. Apoi se adauga ardeiul, mazarea si usturoiul. Se lasa si acestea la calit aproximativ 5 minute la foc mic.

Intr-un bol se pregateste sosul de rosii: se pun 3 linguri de pasta de tomate, putina apa, sare, piper si se adauga peste legumele rumenite.

La final se adauga mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi