Piept de rata caramelizat

de Catalina L in Rata, 30 Mar 2018 | 4896 vizualizari

 

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combineaza foarte bine in asociatia  dulce - sarat.
L-am acompaniat cu paste chinezesti cu fierbere rapida- noodles.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/piept-de-rata-caramelizat.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de rata
  • 100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper
  • paste noodles pentru 3 persoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat:

Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.

Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut.

Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2 ori.

Incalziti cuptorul la 180°C .

Indepartati sosul si puneti pieptul intr-un vas pentru cuptor cu pilea grasa in jos.

Dati la cuptor timp de 15 minute. Va lasa multa grrasime.

Indepartati toata grasimea si ungeti din nou bine pieptul cu sosul ramas si pastrat.

Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.

Arozati-l bine cu sos.

Taiati-l felii fine si arozati-l cu sos.

 Daca vi se par prea roz , puneti-le 2-3 minute la cuptor in sosul ramas.

Cu sosul ramas puteti asezona pastele.

Le fierbeti conform instructiuni 2-3 minute in apa fiarta.

Le scurgeti bine si le dati prin sosul ramas.

Serviti imediat  !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci