Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

de mirela0911 in Rata, 7 Oct 2018 | 8014 vizualizari

 

De cand am vazut retea Inei https://www.bucataras.ro/retete/piept-de-gasca-cu-sos-de-portocale-si-varza-rosie-fiarta-in-vin-87530.html, imi statea gandul la ea, stiind ca am in congelator piept de rata pe care nu stiam cum sa-l gatesc, sa fie mai altfel! Iar reteta Inei m-a salvat. Eu am schimbat carnea, avand de rata si pentru ca e toamna am folosit la acest preparat cateva gutui frumoase si parfumate. A iesit o minunatie in aceasta combinatie!
Ina, multumesc pentru inspiratie! >:D<
"Reteta inspirata de toamna"

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • sare, piper
  • 2 gutui
  • 20 g unt
  • 1 lg miere
  • 20 ml apa
  • 1 lgt gem de afine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine:

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Eu am avut un piept de rata de tara, cu tot cu os, asa ca l-am taiat in doua pe langa os, obtinand 2 bucati de piept. Nu a fost foarte mare dar suficient pentru 3 persoane.

Se asaza bucata cu partea cu piele in sus. Se cresteaza cu un cutit bine ascutit, formand un grilaj. Se pune o tigaie pe foc sa se incinga, fara ulei. Se asaza bucatile de carne cu pielea in jos si se lasa 3 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot 3 minute.

Se pun bucatile de carne intr-un vas de yena si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pe ventilatie pentru 8 minute. Se scoate vasul si se acopera timp de 2 minute pentru a se odihni.

Cat timp sta la cuptor, in tigaia in care s-a prajit carnea, se pune untul la topit si mierea. Se asaza feliile de gutui, se lasa putin sa se inmoaie, se intorc pe partea cealalta apoi se toarna 20 ml apa si se acopera tigaia pentru 5 minute. 

Se asaza pe farfurii feliile de gutui (nu toate) iar peste celelalte se pune o lgt de gem de afine si se amesteca. Se mai lasa putin pe foc pana mai scade lichidul si se coloreaza restul de gutui.

Intre timp, carnea se taie felii si se asaza pe farfurii. Se condimenteaza cu sare si piper. Alaturi de ele se pun si gutuile colorate si se stropesc usor cu sosul format in tigaie.

Se serveste imediat. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu trebuie ulei in tigaia in care se prajeste carnea deoarece aceasta va lasa suficienta de la grasimea de sub piele.

2

Nu se condimenteaza carnea decat la servire, astfel va iesi carnea frageda si moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata aromata in sos de vin rosu