Piftele de cartofi si telemea

de pity19 in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2014 | 12790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi ,
  • 150 gr telemea sarata de vaca ,
  • usturoi granulat 2 lg ,
  • o lg sare ,
  • un varf lg piper ,
  • o lg vegeta ,
  • 5 lg pesmet ,
  • 2 oua .
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftele de cartofi si telemea:

Clatim cartofii bine , curatam de coaja , intr-o oala punem cartofii , peste adaugam apa cat sa ii acopere si o lingura de sare ; Lasam sa fiarba ( nu prea mult ) . Dam telemeaua pe razatoare ; Dupa ce cartofii sunt fierti , ii dam si pe ei pe razatoare ; Intr-un vas punem cartofii , cele doua oua , amestecam bine , adaugam branza , usturoiul , sarea,piperul , vegeta si pesmetul ; Amestecam bine pana nu se mai vede pesmetul ; Punem o tigaie cu ulei la incins , luam in palma putin aluat de piftea , rotunjim si apasam putin cu mana ; Cand uleiul este incins , punem piftele la fript , intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca frumos ; Prajim pana terminam toata compozitia ; Scoatem pe un servetel de hartie pentru a se scurge uleiul ramas; Lasam la racit si servim!

 

TIPS-URI

1

Se pot servii cu sos de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftele de cartofi si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]