Piftie de aripi de curcan

de katty in Curcan, 11 Feb 2021 | 3497 vizualizari

 

Imi era tare dor de o piftie, dar una mai usoara asa ca am facut din aripi ce curcan.

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • sare dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de aripi de curcan:

Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam morcovii curatati, spalati si taiati in jumatati si ceapa curatata, intreaga. Adaugam sare, piperul si foile de dafin si fierbem pana carnea se desprinde usor de pe oase. Scurgem zeama intr-un vas si o lasam sa se racoreasca. Daca este nevoie mai adaugam sare. Cand zeama s-a racorit adaugam usturoil pisat mai mare. Desprindem cuu o furculita carnea de pe oase si o asezam in castroane mai mari sau individuale, dupa preferinta. Putem adauga si rondele de morcov.Deasupra strecuram zeama de carne, inlaturand usturoiul Punem castroanele in frigider peste noapte pentru a se inchega.

TIPS-URI

1

fierbeti piftia la foc mic si spumati continuu pentru a obtine o zeama limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri din urechi si adidasi de porc