Piftie de porc

de corina241 in Porc, 30 Dec 2012 | 6016 vizualizari

 

La noi este traditie,ca in noaptea de Anul NOu sa avem piftie pe masa!Masa frumoasa si imbelsugata va doresc!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • boabe de piper
  • sara mare
  • cateva foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa.

Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga apa,pentru ca nu vor mai inchega) pana ce legumele s-au fiert iar carnea se desprinde de pe os.Intre timp curatam usturoiul si-l pisam pentru a-l adauga in zeama de piftie dupa ce am oprit focul.

Amestecam usor pentru a se cuprinde toate aromele,scoatem ciolanul si curatam carnea de pe el pregatind vasele in care vom lasa piftia la inchegat.Toata zeama se trece prin strecuratoare si se va distribui in vase, peste carne.Lasam la inchegat.

POFTA BUNA SI AN NOU CU BUCURII!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.12.2012, 23:44

Buna mai e

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:45

Bune rau

corina241 1

01.01.2013, 20:48

va poftesc la masa cu mare drag!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc si curcan