Piftie de porc a la Nico

de nico15 in Porc, 3 Ian 2011 | 12635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cap porc 1.650 kg
  • Picioare 0.690 kg
  • Pulpa porc 0.300 kg
  • Telina 0.100 kg
  • Morcov 0.100 kg
  • Pastarnac 0.100 kg
  • Sorici 0.400 kg
  • Piper boabe
  • Usturoi 2-3 capatani    
  • Substanta de limpezit:
  • Albusuri de ou 3-4
  • Piper boabe
  • Frunze de dafin
  • 3 linguri de otet nediluat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc a la Nico:

 Soriciul si picioarele se trec prin flacara pentru a se-ndeparta urmele de par, dupa care se spala si se pun la foc, se adauga si capatana si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute dupa care se va schima apa si se lasa sa fiarba o ora fara a pune capacul la oala. Dupa aceasta ora se adauga si legumele si se lasa sa fiarba se poate pune capacul la oala. Se lasa sa fiarba inca 4-5 ore, se observa cand este scazuta suficient, atunci cand carnea va cadea dupa oase, piftia este aproape gata si se va trece la ultimele detalii dupa cum urmeaza.

Se scoate carnea si va ramane decat zeama de la carnea fiarta, se adauga substanta de limpezit, lasandu-se sa mai fiarba 15-20 de minute pentru a putea fi prinse toate impuritatile, dupa care aceasta se va ridica la suprafata si se va arunca, iar lichidul rezultat va fi limpede si curat.

Daca exista grasime in exces aceasta se va aduna, se va strecura zeama, se va adauga usturoiul pisat bine si se va “vantura” zeama de la piftie, operatia se va repeta de 3-4 ori.

Separat trecem la indepartarea oaselor rezultate in urma fierberii ingredientelor de la piftie, alegem carnea si pastram morcovii fierti, care vor fi taiati in rondele si folositi pentru diverse ornamente.

Punem 2-3 ou la fiert, acestea vor fi fierte tare, dupa care se vor curata si taiate tot rondele.

Dupa ce am pregatit carnea in diferitele forme pe care le avem se va adauga si supa(zeama rezultata in urma fierberii) se vor decora cat mai interesant platourile, si se va da la rece.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume asortate si carne de porc in aspic