Piftie de porc- Racitura

de divainbucatarie in Porc, 17 Dec 2010 | 11059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc – pulpa superioara
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 1 gogosar murat
  • 1 capatana mica usturoi – pisat
  • pentru decor
  • 2 oua fierte (tari) – vom folosi albusul
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc- Racitura:

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le freacam bine cu malai si le spalam.

Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam fierberea la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.

Dezosam carnea, o portionam si realizam diverse decoruri din albusul de ou si morcovul fiert. Le punem in castronele.

Strecuram supa, punem usturoiul pisat si verificam daca se coaguleaza introducand o lingura de zeama in frigider pentru 15-20 minute. Daca nu este suficient de coagulata mai adaugam 2 foi de gelatina (le fierbem separat si apoi le amestecam cu zeama noastra). Umplem castronelele cu zeama si le dam la frigider. Se servesc doar a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc- Racitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de porc la cuptor