Piine la cuptor in oala de lut

de elemer in Piine, 20 Mar 2014 | 5455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina 650 ,
  • 700 grame cartof fiert ,
  • 7grame drojdie uscata,deci un plic ,
  • sare 3 lingurite ,
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine la cuptor in oala de lut:

Punem toata faina intr-un vas  facem o gaura  in faina  punem drojdia  putin zahar  un pahar apa calduta  amestecam numai mijlocul  si lasam la dospit 3-4 ore  . Deja cind are un miros  de alcool ,adaugam cartofii fierti si pasati sau razuiti ,sarea dizolvam in 350-400 ml apa calda si turnam peste , incepem sa framintam cu miinile cam 10 minute dupa ce punem si untura de porc  si mai framintam 5 minute pina devine elastic aluatul , precis nu se poate scrie cita apa trebuie  asta depinde de calitatea fainei , dar aluatul nu trebuie sa fie tare .

Intr-un vas din lut  pun foi de varza  ,sub varza ung bine cu untura  , formez si pun aluatul si las la dospit ,si deja dau drumul la aragaz  ca trebuie sa aiba 230 de grade deci aragazul la maxim . in maxim 45 de minute aluatul e deja bun de pus la cuptor  unde tin 150 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

21.03.2014, 17:27

bun venit!

Panacris 1

22.03.2014, 14:06

Interesant! Eu știam că vasul de lut trebuie ținutîn apă rece cca. 20 de minute înainte de a pune la cuptor, și cuptorul să fie rece. Dar probabil că așa este la preparate din carne etc. nu și la pâine De probat! Bine ai venit!

elemer 1

22.03.2014, 21:46

Da ai dreptate dar am pus foi de varzá si atunci nu mai trebuie tinut in apa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala cu secara si chimen