Pilaf cretan cu pui

de Satisfyyourcravings in Pui, 6 Mai 2018 | 2298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 litri supa de pui (se poate obtine si din cub concentrat)
  • 400 gr orez cu bob rotund (eu am folosit Aborio)
  • sare, piper, suc de lamaie dupa gust
  • unt
  • salata pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cretan cu pui:

Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se pastreaza intr-o craticioara. 

In cei 1.25 litri se supa se adauga orezul si se fierbe la foc mic spre mediu pana are o consistenta cremoasa, usor apoasa. Se mai adauga supa daca este nevoie. La final, se adauga sare, piper si suc de lamaie si se indeparteaza de pe foc. Se acopera cu un prosop si un capac si se lasa la odihnit cateva minute. Se adauga putin unt inainte de a fi servit.

Intre timp, se indeparteaza pielea si carnea de pe pui. Carnea se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste in supa din craticioara. Se indeparteaza din supa si se presara cu sare, piper si suc de lamaie. 

Se serveste cu pilaf si salata.

TIPS-URI

1

Din pielea si oasele puiului se poate obtine supa concentrata de pui, ideala pentru sosuri, supe, tocanite etc. Se fierb in 2 litri de apa impreuna cu boabe de piper, sare, tije de telina, morcovi, ceapa si o foaie de dafin, la foc mediu spre mic, acoperit partial cu un capac, 3-4 ore. Se strecoara, se lasa putin la racit si se pastreaza in frigider 3 zile maxim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cretan cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor , cu trei garnituri