Pilaf cu arome orientale

de papabundetot in Porc, 24 Aug 2014 | 4050 vizualizari

 

Cred ca toti avem momente in care ne intrebam ce sa mai gatim si parca nici o idee in acel moment nu vine :),asa a fost si la mine azi,am tot stat si m-am gandit ce as putea gati sa fie si nou,bun si relativ rapid,pentru masa de pranz.Pana la urma mi-a venit in minte pilaful de orez,mai ales ca nu am facut de foarte multa vreme orez in forma asta,si ca sa nu fie un banal pilaf,l-am aromatizat cu condimente care mai de care mai aromate si interesante,iar la final,gustul a fost unul delicios.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pilaf:
  • 1 masura orez cu bob rotund
  • 2 masuri apa
  • 3-4 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare.
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita piper
  • ulei,
  • unt,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu arome orientale:

Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul spalat bine in prealabil,am amestecat si am lasat orezul sa se caleasca putin,apoi am pus 2 masuri de apa rece,am dat focul foarte mic si am lasat pilaful sa fiarba (fara sa amestec intre timp),pana cand apa a fost absorbita aproape complet.Am adaugat putina sare si o lingura generoasa de unt pe final,am amestecat bine si asta a fost tot.Rezultatul insa este unul foarte bun,asa ca va recomand cu drag aceasta reteta.

Eu am mai facut pentru pilaf o friptura de porc,clasica,marinata in sos de soia,boia,piper,facuta la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt bine inmuiata in apa rece.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu arome orientale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ceafa de porc