Pilaf cu lamaie si usturoi

de Mitinita in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 7543 vizualizari

 

Noi mancam destul de mult orez si e cam plictisitor sa servim numai orez simplu sau pilaful romanesc,asa ca am incercat multe feluri si acesta este in topul 3.
Folosesc cana de masura americana,am incercat cu o cana de 200 ml si au aceeasi marime.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi,taiati marunt sau pisati
  • 2 morcovi ,dati pe razatoare
  • 1 1/3 cana de orez cu bobul lung
  • 3 cani de apa
  • un cub de Maggi de gaina
  • 2 lingurite de coaja de lamaie,data pe razatoarea fina
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu lamaie si usturoi:

Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute.
Adauga orezul si amesteca.
Adauga apa,cubul si sarea.
Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute.

Dupa ce opresti focul,mai lasa-l vreo 10 minute acoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Mitinita 1

01.12.2010, 11:27

Vezi,daca eu n-am tinut post,nu m-am prins repede.N-am gasit poza mai buna (zilele astea ar trebui sa intru mai serios in My Pictures) si am pus-o pe asta...

Dana_Retetegg 1

01.12.2010, 11:40

kamy 1

01.12.2010, 12:42

bun orezulsi noua ne place 5f

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci