Pilaf de orez cu ciuperci aromate

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 13 Feb 2011 | 4424 vizualizari

 

Preparat de post, dar atat de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1c orez
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 500gr ciuperci pleurotus
  • 2lg ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu ciuperci aromate:

Orezul se spala si se pune la inmuiat min. 2h in apa domoala.

Ciupercile se sareaza si se pipereaza, apoi se prajesc in tigaie.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se taie feliute. Intr-o oala, in uleiul incins, calim usturoiul si ceapa, apoi adaugam orezul si acoperim cu apa calda. Condimentam. Amestecam mereu sa nu se prinda si completam cu apa calda pana cand orezul a fiert.

TIPS-URI

1

Gustul pilafului e mult mai bun cu vegeta, dar contine monoglutamat de sodiu, potentiator de aroma daunator.

2

Eu si moshu am servit cu gogosar murat :)

3

Ciupercile vor lasa apa, asa ca tineti-le in tigaie pana cand apa se evapora complet daca le vreti prajite, altfel vor fi mai mult fierte.

4

Am incercat si cu ciuperci albe, dar aroma de la pleurotus e muuult mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu ciuperci aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta 1

13.02.2011, 13:34

parca e o broscuta in poza ...arata bine si cred ca e si bun

MIUTA 1

13.02.2011, 23:38

Anamaria7 1

14.02.2011, 14:16

da, Nico, arata ciudat piciorusul ala de ciuperca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu usturoi , ciuperci si spanac