Pipirighei Tinghisiti

de Bunica in Mancaruri de post, 9 Sep 2009 | 6453 vizualizari

 

Am reteta de la o distinsa doamna din Teghirghiol, Sica Draghici. Am mancat, am facut si va spun ca este o nebunie pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei capia
  • 4 rosii mari
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipirighei Tinghisiti:

Se spala ardeii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se lasa la racit intr-un castron.Se arunca uleiul in care s-au prajit ardeii, se pune ulei proaspat in care se prajesc rosiile date pe razatoare -10-15 min. Apoi se adauga sare, piper, zahar,1 foaie de dafin mica,  patrunjel si usturoi. Se toarna sosul obtinut peste ardei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipirighei Tinghisiti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

rivka 1

09.09.2009, 22:41

Vai Bunica ce pofta mi-ati facut.
Usturoiul l-ati lasat sa dea cateva clocote in sos sau cum l-ati adaugat sosului si ati turnat totul peste ardei?

Vai dar ce minunatie cred ca e fff bun cu cartofi prajiti,
, numai bunataturi faceti ce nepoti copii fericiti trebuie sa aveti sper ca va apreciaza, numai cand nu mai ai realizezi ce lucru minunat asa o bunica.

Bunica 1

09.09.2009, 23:17

rivka, usturoiul l-am pus pisat impreuna cu celelalte condimente

rivka 1

09.09.2009, 23:21

Mor !!!, de pofta stiu deja gustul, maine il si fac ca si asa nu stiam ce sa mai gatesc...asta da mancare pe gustul meu si asa cu mul usturoi,, sangele apanu se face,multumim de reteta bunica , sa mai puneti si altele cat mai des.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu ciuperci