Pipote cu cartofi copti si mamaliguta

de Dya Daniela Andrei in Pui, 29 Iun 2014 | 4992 vizualizari

 

Am vrut astazi un pranz la care sa nu ma muncesc prea mult si la care sa raportez ingredientele dn fridiger.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote
  • 200 gr cartofi noi
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 6 catei de usturoi (sau dupa gust)
  • sare si rozmarin
  • mamaliguta pentru care avem nevoie de apa, sare si malai, iar optional cascaval si unt in cantitati optime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote cu cartofi copti si mamaliguta:

Pipotele se rumenesc usor, se potrivesc de gust cu sare si adaugam peste acestea usturoiul si ceapa verde tocate marunt. Le calim 2-3 minute, avand grija ca ceapa verde sa isi pastreze culoarea.

In paralel, feliem cartofii, ii condimentam cu sare si rozmarin si ii coacem/prajim cu putin ulei, la foc iute.

Mamaliguta se pregateste dupa cum va este obiceiul. DUpa ce o luam de foc, adaugam cascavalul ras si untul, amestecam pana la omogenizarea completa si o servim calda, alaturi de cartofii copti si pipote. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu cartofi copti si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote