Pipote cu orez la tigaie si sos alb

de laura_n in Pui, 1 Dec 2012 | 6620 vizualizari

 

Una din mancarurile preferate ale sotului meu, Teo

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pipote
  • o punga legume congelate cu orez, ardei rosu, ardei verde
  • ulei masline
  • o cana mare cu apa
  • un cub unt
  • 2 lg faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • oregano
  • patrunjel verde
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote cu orez la tigaie si sos alb:

Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine. 

Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit un pic, punem putina apa cat sa fiarba inabusit, apoi turnam legumele si lasam sa sfaraie un pic, dupa care mai punem putina apa. Condimentam cu sare si lasam sa scada sosul.

Punem la incins alt vas, aruncam un cub de unt, dupa ce s-a topit, presaram faina si sare si lasam sa se rumeneasca. Amestecam usor cu o lingura de lemn si adaugam cate putin lapte. Amestecam pana incepe sa se lege si adaugam oregano, piper alb si patrunjelul verde spalat si tocat. Mai lasam cam 3 min pe foc si apoi dam deoparte.

Pe un platou, scoatem o portie de pipote cu orez, sos alb si servim cu castreveti in otet sau cu ce doreste fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu orez la tigaie si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui si legume