Piscotele de casa-babapiskota.

de merion35 in Prajituri, 9 Oct 2012 | 4455 vizualizari

 

Aceste piscotele se mai pot folosi in loc de pandispan,conbinat cu creme ca de exemplu reteta urmatore pe care( pe acest timp de criza) am inventat o si sper sa va placa si voua..reteta o gasesti aici:

http://www.bucataras.ro/retete/piscotel-cu-fantezie-36860.html

Sunt foarte gustoase si sunt bune si in loc de biscuiti la copilasi.
Se pot face mai multe odata si se pune in cutie care se inchide ermetic...are valabilitate indelungata,exact nu stiu pentru ca la noi trece repede...toti ne autoservim pe ascuns.....

 

INGREDIENTE

  • 4 buc.oua;
  • 120gr faina,
  • 120 gr zahar,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zahar praf vanilat pentru presarat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscotele de casa-babapiskota.:

Se prepara exact ca un pandispan!

Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un strop de sare pana devine tari apoi adaugam restul de zahar si batem mai departe. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cu grija, treptat la galbenusul amestecat finut cu albusul. Amestecam cu o lingura de lemn din exterior spre centru, invartind castronasul pana toate se omogenizeaza fara a se rupe albusul.

Aceasta compozitie se pune intr o punga de ornat si pe o tava tapetata cu hartie se formeaza piscotele lungi dupa preferinta si presaram cu zahar praf vanilat pentru a se topi pe piscot inaite de coacere. Intre timp, punem cuptorul la incalzit la 160 C.

Cand cuptorul este cald se pune la copt: pe program ventilat 160 C pe 12 minute, pe program simplu 180 C pe 10 minute.

Se coace doar pana devine putin maroniu la margini,nu va speriati ca ramane necopt, altfel, nu ramane moale si pufos!

Dupa racire,se presara cu zahar praf vanilat. Bafta!

TIPS-URI

1

Cand scoatem piscoturile din cuptor sunt putin lipite de hartie datorita zaharului presarat, dar cu grija, cu ajutorul unui cutit sau spaclu se poate desprinde frumos. Spaclu se gaseste la orice magazin cu scule si este de mare ajutor in bucatarie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotele de casa-babapiskota." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata alba si neagra