Pita din faina integrala

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 26 Apr 2016 | 6446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet drojdie uscata, activa
  • 3 cani faina integrala
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita din faina integrala:

Se amesteca 1 cana de apa calda cu drojdia si se lasa 5-10 minute, pana se dizolva si devine spumoasa. 

Se adauga 2 1/2 cani faina, sare si uleiul de masline si se amesteca pana se obtine un aluat care se transfera apoi pe o suprafata presarata cu faina. Se framanata 5-7 minute, pana devine catifelat si elastic, adaugand faina daca este cazul. 

Se unge un vas cu ulei de masline, se aseaza aluatul si se intoarce pe toate partile astfel incat sa fie complet uns cu ulei. Se lasa la crescut in loc cald 40 de minute- o ora, pana isi dubleaza volumul.

Se preseaza usor cu pumnul, apoi se imparte in 8 bucati. Fiecare bucata se modeleaza sub forma de disc nu foarte subtire. Se mai adauga faina, daca este cazul. 

Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare. Se gatesc pita pe rand 1-2 minute. 

Se pastreaza intr-un prosop curat, pana sunt toate gata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

marcela1979 1

27.04.2016, 13:10

Rocsi 1

27.04.2016, 21:23

Ce pita bunaaaaa!

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:14

Exact pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]