Piure de cartofi

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 3660 vizualizari

 

Ma-m gindit ca linga rasol merge un pireut ,si-l maninca bine si usor si batrinii mei Bun tare ..cine nu stie sa-l pregateasca ??? dar va spun si eu varianta mea ..

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi:

Se curata cartofii, se spala bine, se taie in patru, se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa-i acopere. Adaugam ceapa intreaga si catelul de usturoi, potrivim de sare, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic, spumam din cand in cand. Cand cartofii sunt fierti se indeparteaza ceapa si catelul de usturoi, apoi strecuram si mixam bine cu mixerul, adaugand laptele fierbinte si uleiul (si daca mai este nevoie completam cu apa de la cartofi). Mixam bine pana devine pufos si cremos.

Piureul este gata pentru a fi servit. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Eu adaug intodeauna o ceapa si un catel de usturoi cand fierb cartofii, fiindca da o aroma foarte buna piureului. Trucul l-am invatat de la un bucatar

2

Cred ca este bun si pentru dieta

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi in doua culori