O mancare usoara, pe care cred ca o poate face orice barbat mai nebucatar, asa ca mine.
In timp ce Meri pregatea niste snitele, eu am preparat acest piure de cartofi, bineinteles, sub indrumarea ei.
Se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi.
Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb la foc mediu pana incep sa se sfarame.
Pe parcursul fierberii se inlatura spuma care se formeaza.
Se adauga si o lingurita de sare, in apa in care fierb si putin busuioc uscat.
Cand sunt bine fierti, se scurge apa si se paseaza bine cu ajutorul unui tel sau cu mixerul, adaugandu-se si putina crema de branza cu verdeata, sau unt.
Se mai dilueaza piureul cu putin lapte fiert si se potriveste de sare.
La final, sau chiar in timpul servirii, se adauga patrunjel verde, tocat.
Se serveste ca garnitura la diverse fripturi, sau simplu cu branza si rosii.
Pofta buna!