Piure de dovleac

de Catalina L in Mancaruri de post, 16 Dec 2015 | 5724 vizualizari

 

Cum suntem in perioada postului de Craciun, va propun o reteta simpla de post....

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de dovleac:

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.

Se taie cubulete. 

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere. 

Scurgem legumele (pastram apa ). 

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara, boia de ardei.

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa). 

Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.

Decorati cu patrunjel tocat. 

Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Cand nu postiti, se poate folosi ca garnitura pentru o mancare cu carne, peste ....etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (15)

dantes 1

17.12.2015, 06:23

Bun!

Gicuta 1

17.12.2015, 09:19

miki_a 1

17.12.2015, 11:16

Foarte, foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urzici