Piure de spanac cu oua

de katty in Mancaruri de legume, 4 Mar 2021 | 3102 vizualizari

 

A venit primavara si odata cu ea au aparut si verdeturile.In mod deosebit imi plac urzicile, as putea manca zilnic, dar nici spanacul nu e de neglijat prin aportul de vit a, c,k, fier, acid folic si calciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • marar verde
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu oua:

Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine. Intr-o  craticioara punem uleiul si cand se incinta adaugm ceapa tocata fin si putina sare. Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam spanacul. Omogenizam bine, frecand cu dosul unei linguri de lemn astfel incat spanacul sa fie bine maruntit. Adaugam faina, omogenizam, apoi turnam cate putin din zeama in care a fiert spanacul.Potrivim de sare, daca mai este nevoie, adaugam piper dupa gust si fierbem  aproximativ 15 minute pana se leaga bine Servim piureul simplu sau cu oua ochiuri.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

05.03.2021, 11:25

Bun!

mihaelar63 1

06.03.2021, 22:20

De acesta-mi fac . Dar fara faina !!!!

RuxyRux 1

11.03.2021, 21:47

Asta-mi place tare primavara, fac mereu, il prefer cu lapte! Arata bun tare preparatul tau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu oua ochiuri - Reteta gustoasa si simpla