Pizza

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 3428 vizualizari

 

O duminica placuta va doresc si... o invitatie la pizza !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 25 gr. drojdie
  • 250 ml. apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei (pt. framantat)
  • 250 gr. cascaval
  • sunca presata
  • salam
  • 200 gr. masline
  • o rosie
  • un ardei gras
  • o lingurita oregano
  • 4 linguri ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanta aluatul pentru pizza :
se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.
 Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.

 Intre timp se curata maslinele de samburi, sunca si ardeiul se taie in fasii, rosia si salamul se feliaza iar cascavalul se da pe razatoare.

 In tava in care s-a pus hartie de copt, se aseaza blatul de pizza cu marginile mai groase .
 Se unge cu ketchup, se presara putin oregano, apoi cascavalul, salamul, sunca, ardeiul, maslinele si rosiile, iar la final se mai pune putin cascaval si oregano.

 Se baga in cuptorul deja incins, si se lasa 15-20 min. la foc potrivit.
 Se scoate, se feliaza si se serveste calda cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]