Pizza

de Zamfira in Pizza, 19 Aug 2012 | 3736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • un pliculet drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura oregano
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1-2 cana apa calduta
  • sunca, ciuperci
  • porumb, masline
  • rosii, ardei, ceapa
  • suc de rosii, cimbru
  • mozzarella, cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul pentru pizza

Omogenizam jumatate din cantitatea de faina cu drojdia, zaharul, sarea, oregano si o cana mare de apa calduta. Lasam la dospit pentru 15 minute, vasul sa fie acoperit si tinut la loc cald.

 Dupa acest timp, adaugam si restul de faina, apa calduta (cat e nevoie), uleiul de masline. Framantam aluatul (10 minute) si-l lasam apoi la crescut aproximativ 1 ora. Starea aluatului pus la dospit trebuie sa fie moale.

Dupa ce aluatul a crescut, intindem foaia pe un pat de faina, il lasam sa absoarbe putina faina si putem indinde foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul trebuie sa fie moale, pufos pentru a se intinde usor in tava. Nu adaugati multa faina dupa ce a crescut aluatul. Puteti sa indindeti aluatul cu mainele inmuiate in ulei. A NU se unge foaia de copt cu ulei, aluatul se aseaza pe aceasta hartie pur si simplu.

Dupa asezarea aluatului in tava, incepem sa punem ingredientele. Puteti alege ce ingrediente doriti si va place. Eu, am ales ingredientele de mai sus.

Timp de coacere: 50 minute ( la foc mediu). Daca focul va fi prea mare, fundul aluatul se va arde iar mijlocul ramane crud. Cuptorul de aragaz nu coace la fel ca vatra, din pacate...asa ca, aveti grija la temperatura la care coaceti pizza!

Din cantitatea de aluat ( din 500 gr. faina), se pot face 2 pizze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza