Pizza

de alilianaa in Pizza, 18 Ian 2013 | 3734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • varf de lingurita de sare
  • 200 g apa
  • 50 g ulei
  • 25 g drojdie
  • un borcan de ciuperci feliate
  • 250 g mozzarella
  • 200 g boabe porumb (cutie)
  • 200g salam de Sibiu
  • ketchup dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. 

Cand aluatul a dospit se transferă pe un blat, se întinde cu un sucitor (atenţie sa nu se lipească de sucitor) şi se pune în tavă, unsă în prealabil cu ulei (eu am folosit o tavă de aragaz rotunda, din aluminiu).  Tava se introduce la cupor şi se lasă aluatul să coaca cca 3/4, după care se scoate  şi se adauga ingredientele (mozzarella, ciuperci, boabe de porumb, ketchup) în ordinea dorită. 

Se introduc din nou la cuptor pănă la coacerea completă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci, bacon si branzeturi