Pizza briosa

de Bucataras Medi in Pizza, 14 Oct 2013 | 3955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura
  • 100 g cascaval
  • o mana masline feliate
  • 6 felii bacon
  • 2 carnaciori semi-afumati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 ou pentru uns briosele
  • faina pentru tapetat formele
  • ulei pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza briosa:

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata ,zaharul si sarea. Adaugam uleiul si apa si framantam.

Acoperim aluatul si-l lasam la cald, la dospit circa o ora.

In  timp ce aluatul este la dospit ne ocupam de umplutura:taiem baconul fasii subtiri,radem cascavalul.si taiem carnaciori. rondele  subtiriAmestecam cascavalul ras cu maslinele,baconul,carnaciorii,uleiul de masline,oregano si sosul de rosii.

Dupa ce aluatul a crescut rupem din el bucati de circa 30 g .Aplatizam fiecare bucata de aluat in parte iar in mijloc punem o lingura sanatoasa cu umplutura."Confectionam" bilute si  le asezam in hartiute de muffins  iar apoi le asezam in forma de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina.Batem bine oul si ungem cu el fiecare briosa in parte.Presaram cu cimbru si dam la cuptor ,preincalzit in prealabil,la 200 grade ,timp de circa 20 min.

Scoatem briosele pizza din forma,indepartam hartia si servim caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza briosa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

15.10.2013, 10:55

Rocsi 1

15.10.2013, 13:08

Cat de faina

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:31

vin si eu la o briosa si un ceai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carciofi si piept de pui