Pizza capriciosa

de Sim0na in Pizza, 10 Oct 2013 | 3490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina alba
  • 10 g drojdie uscata
  • ½ lingurita sare
  • 300 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Ptr. topping:
  • salam picant
  • salam crud-uscat
  • rosii uscate in ulei
  • mozzarella
  • Ptr. sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ardei iute macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza capriciosa:

Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand cu mana. Din cand in cand am mai pus si cate un praf de faina. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios. Aluatul l-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.

Intre timp am pregatit sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.

Cand aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile egale, care vor deveni 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava speciala ptr pizza, l-am uns cu sosul nepicant si am presarat mozzarella. Am adaugat bucatile de salam taiate triunghiuri, rosiile taiate fasii, iar deasupra mozzarella rasa. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

A iesit o bunatate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza capriciosa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si piept de pui