Pizza cu ceapa si ton

de La Ancuta in Pizza, 5 Mai 2011 | 10096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 g drojdie proaspata
  • 225 ml apa calda
  • 1/2 lingurita zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • 3 linguri bulion cu usturoi si ardei iute (facut in casa)
  • Topping:
  • 1 ceapa
  • 2 conserve ton in ulei
  • 200-300 g cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa si ton:

Amestecam drojdia cu 4 linguri de apa calda. zaharul si 2 linguri de faina. Acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijloc si punem apa si maiaua iar apoi uleiul de masline. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Acoperim si lasam sa cresca 60 minute, la loc caldut.

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei (eu am folosit tava mare de la aragaz). Intindem deasupra sosul format prin amestecarea ingredientelor. Deasupra radem cascaval iar apoi punem tonul scurs bine si maruntit. Taiem ceapa julienne si o asezam peste ton. Stropim pizza cu o lingura de ulei de masline.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

La Ancuta 1

06.05.2011, 19:22

Lau

housy 1

19.05.2011, 11:17

vai..bestiala trebuie sa fie combinatia.....imi place ff mult ceapa coapta....trebuie sa incerc...poate chiar pe weekend merci de idee...iti mai spun impresii dupa

La Ancuta 1

19.05.2011, 11:39

Housy sper sa-ti placa. Mie mi-a placut mult combinatia. Te astept cu impresii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]