Pizza cu legume si branza pecorino

de simona72 in Pizza, 27 Mar 2015 | 5897 vizualizari

 

Pecorino face parte din branzeturile Italiei produse din lapte de oaie. Este un inlocuitor de succes al parmezanului si de multe ori chiar este confundat cu acesta. Este o branza maturata, tare, de culoare alb-murdara si care a inceput sa aibe succes si la noi...cel putin eu o folosesc cu placere pentru gustul intens de branza si pentru faptul ca este suficienta o cantitate mica de branza pentru a obtine gustul perfect.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr faina alba
  • 1 cub mic cat o cireasa de drojdie proaspata sfaramitata
  • pentru umplutura:
  • 2 rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 felii de ardei rosu, verde si galben
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 fir de carnacior uscat de mistret(optional)
  • 1 felie de cascaval(optional)
  • branza pecorino
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu legume si branza pecorino:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat o forma rotunda si l-am pus in tava de pizza in care am pus hartie de copt.

Pentru umplutura va este permis orice. Initial, am vrut sa fie o pizza de post, dar cum sau mai anuntat si alti doritori, am facut un compromis si am mai adaugat ingrediente. Am tocat toate legumele in cubulete, ceapa verde in feliute si le-am amestecat intr-un bol. Le-am asezonat cu sare, piper, oregano si putin ulei de masline. Am pus umplutura pe toata suprafa aluatului, am taiat un carnacior in felii subtiri si l-am pus deasupra, am gasit in frigider si o felie de cascaval ratacita, am taiat-o cubulete si am pus-o si pe ea deasupra. Am lasat tava in cuptorul incalzit la 50-60 grade pentru 10 minute, pentru a dospii putin aluatul. Am ridicat temperatura la 180 grade si am lasat pizza in cuptor pentru 10 minute din momentul in care a ajuns la temperatura dorita. Peste pizza fierbinte se razuieste o cantitate mica de branza, atat cat sa acopere putin suprafata. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

noi am servit-o cu dulceata de ardei iute http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-ardei-iute-cu-stafide-si-merisoare-51899.html

2

aluatul este fraged din cauza laptelui batut(a ramas pentru a doua zi o bucatica de pizza si a fost perfecta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume si branza pecorino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:23

Lau 1

29.03.2015, 12:13

Valclaudia 1

29.03.2015, 18:48

vreau si eu o portie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza vegeteriana