Pizza cu maia

de Mitinita in Pizza, 24 Iul 2012 | 5387 vizualizari

 

Si mi-a trebuit sa incerc si maia. Chiar a iesit cea mai buna paine si pizza cu ea,dar cum nu e deloc un fix pix am bagat-o la congelator,poate la iarna mi se face iar dor de ea.

 

INGREDIENTE

  • 220 ml apa
  • 350 gr faina alba
  • 7 gr sare
  • 30 gr maia activa
  • 360 ml sos de pizza de casa
  • 300 gr cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu maia:

Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.

Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.

Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic.

Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore,dar se poate tine acolo 6 zile.

A doua zi,scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul.

Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Punem deasupra sos de pizza de casa (sos de rosii,usturoi,ceapa calita,busuioc,oregano si ulei de masline) si cascaval ras.

Se da la cuptor si se coace cam 8-10 minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu maia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella