O pizza savuroasa, renumita in familia mea pentru gustul ei absolut delicios.Aceste ingrediente combinate pe un blat subtire,dar pufos este un atu culinar perfect. Cuvintele sunt in zadar,gustul vorbeste singur!
Ingrediente si mod de preparare blat de pizza pentru doua tavi mari :
Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500 g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata, 1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda. Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml), pana cand aluatul devine omogen. Amestecati-l in mixer 1 minut, apoi framantati-l usor pe o suprafata cu faina, pana devine moale si elastic. Transferati-l intr-un bol uns cu ulei, acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Framantati-l putin pe o suprafata tapetata cu faina, apoi impartiti-l in doua si rulati fiecare jumatate intr-un cerc.
Mod de preparare sos de rosii :
Intr-o tigaie, incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti la foc mic 2 catei de usturoi taiati marunt si o ceapa tocata marunt, pana cand se inmoaie. Adaugati o conserva de rosii cuburi de 400 g, 3 rosii cherry tocate, sare si 1 lingurita de pasta de tomate. Adaugati putin zahar. Fierbeti sosul la foc mic timp de 40 de minute sau pana cand scade si se ingroasa. Adaugati busuioc, daca va place. Este un sos foarte bun !
Puneti aluatul pe o tava de copt unsa cu putin ulei,intepati aluatul cu furculita din loc in loc, ungeti cu sos de rosii, presarati oregano si piper. Asezati masline, ardei, ciuperci, cascaval si, la final, feliutele fine si subtiri de prosciutto. Dati la cuptor pana se rumeneste usor pe margini.
O pizza pregatita cu mult gust !
Pofta buna !