Pizza cu pui

de La Ancuta in Pizza, 20 Dec 2010 | 5800 vizualizari

 

Inspiratia a fost Miha

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 linfurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • Topping:
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 1/2 piept de pui
  • 1 pupla superioara dezosata (mai micuta)
  • 150 g cascaval
  • cateva masline
  • Sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat.

Lasam sa se raceasca.

Pentru blat:

Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul.

Punem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa. Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul dospit il intindem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Amestecam ingredientele pentru sos si ungem blatul cu sosul rezultat.

Asezam ciupercile taiate felii iar apoi carnea de pui.

Acoperim cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si deasupra asezam frumos cateva masline.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste desupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza delicioasa cu aluat fara framantare