Pizza cu pui

de La Ancuta in Pizza, 20 Dec 2010 | 4918 vizualizari

 

Inspiratia a fost Miha

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 linfurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • Topping:
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 1/2 piept de pui
  • 1 pupla superioara dezosata (mai micuta)
  • 150 g cascaval
  • cateva masline
  • Sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat.

Lasam sa se raceasca.

Pentru blat:

Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul.

Punem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa. Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul dospit il intindem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Amestecam ingredientele pentru sos si ungem blatul cu sosul rezultat.

Asezam ciupercile taiate felii iar apoi carnea de pui.

Acoperim cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si deasupra asezam frumos cateva masline.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste desupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )