Pizza de Halloween

de mirela0911 in Pizza, 26 Oct 2016 | 3244 vizualizari

 

Le-am spus copiilor de provocarea de pe bucataras de Halloween si au fost tare incantati ca isi pot pune imaginatia la treaba. Si-au luat munca in serios :))) (nu am stat nici eu deoparte) si a iesit ce a iesit! Si cu ce pofta au mancat rezultatul final! :D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • apa cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pt. pizza
  • salam, sunca
  • ciuperci
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • cascaval
  • imaginatie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de Halloween:

Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga uleiul si apa calduta putin cate putin pana se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si seframanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios.

Se iau doua bucati mici si se intind in forma rotunda. Se aseaza in tava cuptorului si se ung cu sos de pizza. Salamul se taie felii, ardeiul fasii, ciupercile se taie felii, sau in functie de cum cer copiii, etc. In acest moment au intrat copiii in actiune si au decorat pizza fiecare dupa imaginatia lui.

Pentru pizza cea mare am taiat felii subtiri ciupercile si am creat panza de paianjen, iar cei doi paianjeni i-am facut din masline.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se coace. Se scoate, se taie felii, se ung cu ketchup de casa si se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de imaginatia fiecaruia se po folosi si alte ingrediente.

2

Blatul de pizza poate fi preparat si dupa reteta proprie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de Halloween" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza fara blat