Pizza margherita

de JustLoveCookin in Pizza, 26 Noi 2010 | 5419 vizualizari

 

In iunie 1889, pentru a onora Regina Italiei, Margherita di Savoia, bucatarul Raffaele Esposito a creeat pizza margherita ale carei ingrediente, rosiile, mozzarella si busuiocul,reprezentau culorile drapelului Italian.A fost primul care a adaugat un tip de branza pizzei.Este cea mai comuna si in acelasi timp delicioasa prin simplitatea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru pizza (il gasiti printre retetele mele)
  • 300 g rosii bine coapte,decojite si fara seminte(sau 300 ml suc rosii)
  • 250 g mozzarella
  • parmezan ras
  • busuioc sau oregano
  • ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza margherita:

Dupa ce am intins aluatul in tava,plimbam deasupra putin ulei de masline(puteti folosi mai mult decat mine).  Deasupra,cu ajutorul dosului unei linguri intindem bine cele 300 g de suc de rosii sau de rosii decojite,carora le-am scos semintele si le-am facut piure.Presaram busuiocul uscat,sau daca avem proaspat il vom pune peste pizza inainte de a o servi.

Dam la cuptorul preincalzit la temperatura maxima pentru 8-10 minute.  Acum scoatem tava si presaram cubuletele de mozzarella (de preferat cea pt pizza,nu in zer,dar e ok si asa) , lasam inca 4-7 minute si e gata !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza margherita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire