Pizza Margherita

de vio_dreams in Pizza, 12 Feb 2013 | 5197 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 250 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • 3-4 frunze busuioc
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.

Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.

Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .

Ungem tava cu putin ulei de maslinesau tapetam cu hartie de copt.

Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.

Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu sos de rosii.

Asezam rosiile si mozzarella taiate felii, presaram oregano si garnisim cu frunzulite de busuioc.

Dam la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

pic20 1

11.05.2013, 03:23

nu mi-o luati in nume de rau aceasta nu este poizza Margherita

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 18:56

ce bine arata

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 17:32

grozava pizza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]