PIZZA TARANEASCA

de Merisor in Pizza, 14 Iul 2012 | 10961 vizualizari

 

Este o reteta care se face atunci cand ramane un surplus de la un gratar copios(mici, carnati, ceafa de porc...pui, etc). Eu o stiu de la tara unde bunica mea folosea jumari sau carne de la garnita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150-200g branza veche(telemea)
  • 750ml lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3carnati
  • piept de pui(daca e afumat e si mai bun)
  • 2 copanele
  • sunca presata sau kaizer(eu am pus kaizer afumat)
  • 1 ardei kapia mare
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • marar
  • 1 cutie ciuperci(360g)
  • cascaval ras(200g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA TARANEASCA:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, se adauga si ardeiul taiat marunt, usturoiul si ciupercile cu putin delikat sau sare. Eu intotdeauna pun si o lingura de apa sa nu se simta gustul acela de prajit(care e ff bun, dar nu face bine la stomac)

Ingredientele pe baza de carne se taie feliute sau cubulete mici si se adauga peste ciuperci, se mai lasa putin pe foc cateva minute(sub 10) apoi se pun intr-o sita sa se scurga surplusul de ulei

Intre timp se bat ouale intregi, se pune un plic  praf de copt, branza sfaramata cu furculita sau data pe razatoare, se pune faina si se dilueaza cu laptele rece. Trebuie sa iasa un aluat de consistenta celui de clatite, dar putin mai gros. Se amesteca ingredientele din carne in aluat, se mai pune o legatura de marar tocat marunt, se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor 35-40'. Cand este gata se scote din cuptor, se pune cascavalul ras deasupra si se baga din nuo la cuptor, dar cu focul stins pentru ca e suficient de cald incat sa se topeasca si chiar sa faca o crusta cascavalul.Se poate servi cu muraturi sau chiar si cu ketchup ca la pizza.

Va dati seama cum iese cu jumari si carne de la garnita si sa mai fie si afumate.....aunci!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA TARANEASCA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Criss 1

12.02.2013, 15:21

Foarte faina si buna si hipercalorica.

babi5 1

12.02.2013, 16:24

Am salivat de pofta !! buna ,bunaaa!!!

Retete_din_suflet 1

15.02.2013, 05:07

ce bine arata, cred ca e senzationala la gust! ce mie pofta! o voi incerca neaparat! bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca presata si ciuperci