Iar cu chef de pizza si daca tot are calorii, macar s-o facem astfel incat sa fie cat mai nutritiva. Imi amintesc ca pe vremuri imi placea pizza taraneasca cand mergeam la vreo pizzerie prin oras. Sa facem pizza noastra taraneasca care sa tina si de foame si sa ne acopere si nevoile de nutrienti!
pentru blat:
Am framantat aluatul mai intai amestecand drojdie in putina apa calda cu sare, iaurt si cimbru de data asta. Putin cate putin am adaugat faina integrala si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat solid ca de paine care nu se mai lipea de mana. Am dat langa o sursa de caldura si am lasat sa-si dubleze volumul.
Mi-am pregatit tava de copt, am uns-o cu ulei si cu seminte crude de susan. Apoi am intins aluatul in tava – il puteti intinde fie cu un sucitor, fie cu mana – eu, una prefer sa-l modelez cu degetele. Mi se pare mai rustic asa, ca tot facem pizza taraneasca.
Dupa ce am intins aluatul in tava, am pregatit un amestec de ketch-up cu apa ca sa ung blatul, acesta este un truc pe care il folosesc ca blatul sa ramana pufos si sa nu se usuce la suprafata. Am asezat feliile de sunca de praga taiate dupa preferinta, apoi ciupercile felii si ele.
Am taiat un ardei capia cubulete si l-am imprasitiat in tava. Apoi am curatat o ceapa, am taiat-o pe rotund si am asezat inelele de ceapa peste ciuperci. Tot aici am presarat o mana de seminte crude de susan.
Deasupra am asezat feliile de cascaval, ardeiul iute caramelizat si condimente. Despre ardei iute caramelizat am povestit pe www.gatituleojoaca.net si aici .
Am dat la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic.