Pizza XXL cu blat pufos

de Giana in Pizza, 4 Noi 2013 | 11909 vizualizari

 

Imi place pizza facuta in casa si sa fie cu de toate.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 ml iaurt
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2-3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde (cca. 600 g)

Toping:

  • 1 carnat uscat de casa
  • 5 felii de parizer (eu am folosit salam de vita)
  • 3 crenvursti (de pui)
  • 150 g ciuperci (proaspete sau din conserva)
  • 25 masline
  • sos de rosii (eu folosesc sos de rosii cu ardei, usturoi si ierburi aromate preparat acasa)
  • 1 ardei rosu (am folosit ardei copt pus la congelator)
  • 200 g cascaval
  • 100 g branza uscata
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza XXL cu blat pufos:

Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini si trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul si il punem in tava unsa cu ulei, sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric. Daca folositi tava de aragaz ies 2 blaturi din cantitatea aceasta de aluat.

Intepam blatul cu furculita si il ungem cu sos de rosii. Adaugam topingul dupa preferinte, toate ingredientele taiate feliute, cascavalul si branza date prin razatoare. Deasupra am mai pus putin suc de rosii preparat acasa si oregano.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C si o coacem aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Romana