Plachie de fasole boabe

de Nadyne in Mancaruri de post, 29 Noi 2016 | 12671 vizualizari

 

 Un alt mod delicios, de a pregati fasolea boabe...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 150 ml ulei
  • 4 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 lingura paste de tomate
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de fasole boabe:

    Fasolea curatata de impuritati si spalata, trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim  si punem la fiert, cand da in clocot, schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o punem la scurs intr-o strecuratoare.

    Ceapa, taiata pestisori, se caleste in ulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. Turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.

    Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert. 

    Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc.

    Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza acra calita cu cartofi noi prajiti