Placinta adanca cu mere si sos aromat

de laylalala in Prajituri, 21 Feb 2010 | 14011 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri laptePentru umplutura
  • 1,5 kg mere, curatate de coaja, samburi si taiate felii
  • 400 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de nucsoara macinata
  • un praf de cuisoare macinate
  • 2 linguri amidon alimetarPentru glazura
  • 1 ou
  • 2 linguri ap
Pentru sos
  • apa in care au fiert merele, strecurata
  • sucul de la 1 portocala
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri amidon alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta adanca cu mere si sos aromat:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm si inalta.
Pentru aluat, amesteca faina cu cele 2 feluri de zahar, praful de copt si sarea.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Bate oul cu 3 linguri lapte si adauga-l in aluat apoi amesteca totul pana cand se omgenizeaza.Da aluatul la rece 30 minute.
Intre timp prepara umplutura.Pune intr-o cratita, pe foc potrivit, 400 ml apa, 150 gr zahar si 2 batoane de scortisoara.Adauga merele feliate, acopera cratita si lasa-le sa fiarba 20 minute apoi lasa-le sa se raceasca putin.Dupa ce s-au racit, scurge-le (pastreaza lichidul pentru sos), apoi amesteca-le cu 150 gr zahar ramas, coaja rasa de la 1 portocala, nucsoara, cuisoare si 2 linguri amidon alimetar.
Ia aluatul de la rece si taie ¼ din el.Bucata mai mare de aluat ruleaz-o pana ajunge la grosimea de 0,5 cm apoi aseaz-o in forma pregatita, punandu-l atat la baza cat si pe margini, cat mai sus si adauga merele.Ruleaza si celalta bucata de aluat apoi aseaz-o peste mere, lipind cele 2 margini de aluat intre ele.Amesteca oul pentru glazura cu 2 linguri apa apoi periaza placinta cu acesta.Da placinta la copt 55-65 minute.
Pentru sos, amesteca apa in care au fiert merele cu sucul de la 1 portocala si 200 ml lapte intr-o cratita, pe foc potrivit.Dizolva amidonul in putina apa rece si adauga-l la sosul din cratita.Gateste, amestecand, pana cand sosul s-a ingrosat.Serveste placinta cu sosul preparat

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta adanca cu mere si sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

ULTIMELE COMENTARII

bojo

I'm from Canberra, and a colleague recently told me about <a href="https://galacticwins-online.com">Galactic Wins</a>. I decided to try blackjack and was pleasantly surprised by how realistic the game was. The interface is easy to understand, the online atmosphere is exciting, and the limits allow you to choose a comfortable option. I especially liked that you can play at home and still feel the thrill of a real casino. Now it's my favorite online entertainment for the evenings.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere