Îmi place foarte mult plăcinta cu brânză, fie dulce, fie sărată, așa că mănânc frecvent. Însă am încercat să fac o variantă puțin mai dietetică, eliminând blatul. Este delicioasă.
- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;
- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;
- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;
- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;
- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;
- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;
- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;
- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;
- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;