Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

de diaconta in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 12759 vizualizari

 

Reţeta pentru aceasta minunată plăcinta o am de la o prietena de pe Facebook,Meryem care e o adevarata maestră când vine vorba de aluaturi.Am visat câteva zile la minunaţia ei de placinta,denumită de ea „Plăcintă VREO”,adica vreo 250 ml lapte,vreo 3-4 linguri iaurt,vreo juma’ de cana de …….Dacă ea a preferat-o în varianta cu brânza sarata,eu am vrut-o dulce.Marturisesc că mi-a placut foarte mult,la fel şi celor care au gustat-o.Insa cel mai mult mi-a placut aspectul ei deosebit,chiar daca într-o tava mai mare iese si mai frumoasa.Deci sa las vorbaria şi sa va spun mai bine de ce aveţi nevoie ca să preparaţi şi voi aşa bunătate.Aluatul este destul de mult aşa ca eu am făcut în doua tăvi,nu a fost prea multa dar dacă doriţi doar una înjumătăţiţi cantităţile.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 650 g faina
  • 250 g lapte
  • ½ cana ulei (cana de 200 ml)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 20 g drojdie
  • O lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 650 g brânza dulce de vaci
  • 3 lin guri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Stafide
  • Rom
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru uns si glazura:

  • 2 galbenusuri+lapte
  • 0 lingura miere de albine
  • Zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.

Am lasat maiaua sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,uleiul,galbenusurile,iaurtul,vanilia si coaja de lamâie.

Am pus apoi drojdia dospita si laptela caldut câte putin.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,care nu se mai lipeste de vas.

Am lasat la dospit în loc cald (eu l-am pus în cuptorul caldut) pâna si-a dublat volumul.

Intre timp am pregatit umplutura.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu rom

Brânza am amestecat-o cu zahar,vanilie,coaja de lamâie si stafidele scurse de rom.

Aluatul dospit l-am împarţit sa-mi ajunga pentru cele doua taci,una rotunda si una dreptunghiulara.

In tava rotunda am pus o foaie peste care am pus brânza.

Am trasat un cerc în mijloc,apoi am decupat raze de jur împrejur,asa cum se vede în poza.

Am rasucit apoi fâşiile decupate,în aceeasi directie.

Cu cât razele vor fi mai subtiri si mai rasucite,aspectul va fi mai frumos.

Din restul de aluat am decupat dreptunghiuri pe care le-am rasucit si le-am pus în tava dreptunghiulara.

Am lasat sa mai dospeasca în tava 10-15 minute,timp în care am preâncalzit cuptorul la 200 de grade.

Am uns deasupra cu galbenus de ou si lapte si am pus la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a rumenit deasupra,am scos tava,am uns cu miere de albine si am presarat zahar brun.

 

Daca la aspect nu a fost cum mi-am dorit,gustul mi-a placut enorm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce