Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 31413 vizualizari

 

As manca placinta cu branza si stafide o tava intreaga si nu cred ca m-as satura. :)) Imi place foarte mult placinta cu branza si stafide, dar facuta ca de mama, adica cu foi facute in casa, nu cu foi cumparate din comert. Mai bine nu mai vorbesc atat si va spun cum se face. Pentru compozitie m-am inspirat de pe site-ul cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua foi (tava mare de la cuptor):
  • 2 pahare de apa;
  • 1 ou;
  • 2 linguri cu ulei;
  • 2 linguri cu otet;
  • faina cat cuprinde.
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr. branza de vaci (bine scursa de zer);
  • 3 oua;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • coaja rasa de o lamaie;
  • 50 gr. stafide;
  • 4 linguri cu gris;
  • 300 ml. lapte dulce;
  • putina sare;
  • 5 linguri cu zahar.
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa":

Cum preparam foile:

Din toate ingredientele formam un aluat care nu se lipeste de maini si nu este foarte tare, astfel incat sa il putem intinde.

Punem aluatul la frigider si il lasam aproximativ 30 minute. Repetam procedeul de 2 ori.

Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi de marimea tavii (de la cuptor).

Cum preparam umplutura:

Punem la fiert laptele cu zaharul vanilat, coaja de lamaie şi praful de sare.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana fierbe şi se leagă bine. Luam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.

Branza o amestecam cu cele 5 linguri de zahar. Adaugam peste branza compozitia de gris si ouale. Omogenizam bine, punem si stafidele.

Cum montam placinta:

Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt, punem prima foaie si o intepam din loc in loc cu o furculita. Turnam compozitia de branza, acoperim cu ce-a de-a doua foaie. Intepam din loc in loc cu furculita si bagat totul la cuptorul preincalzit  la 200 grade aproximativ 30-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se lasa la racit se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar