Placinta cu branza si stafide

de love_cherry in Prajituri, 28 Iun 2012 | 4012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 600-700gr.faina
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic amoniu
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1lingura otet
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • o punguta stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu laptele pt.aluat si se pun la fier pana se topeste zaharul.

Se lasa sa se raceasca 10-15 min.dupa care adaugam uleiul si praful de copt cu amoniul stins cu o lingura de otet.

Se toarna compozitia peste faina si se framanta.

Dam la dospit 30 min.

Preparam crema: batem bine ouale cu zaharul(si cel vanilat),cu budinca si esenta dupa care amestecam cu branzica.

Batem cu mixerul alte 5 min.

Cand terminam adaugam stafidele.

Se separa aluatul in doua si se intinde in forma tavii.

Se pune primul strat de aluat,apoi crema de branzica,iar apoi celalalt strat de aluat.

Se da la cuptor pentru 30-40 de min la 200 grade C

Se presara zahar pudra deasupra si se lasa la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană