O bunatate.
Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.
Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.
Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie peste legumele inmuiate,adaugam morcovul ras si lasam sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana scade apa.Adaugam ciupercile,mai lasam 10 min.dupa care stingem focul.Punem boia, sare si piper dupa gust.Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam ouale(5+1 albus) batute cu putina sare,in care am bagat si verdeata.Amestecam bine,gustam si mai punem sare,piper daca mai trebuie si 1 lg.verdeturi a la provence.
Intr-o tava pe care o tapetam cu ulei si putina faina,punem jumatate din foaia de aluat,pe care o mai intindem cu sucitorul la marimea dorita,presaram putin pesmet(eu nu am avut si am pus gris)punem amestecul de carne uniform,presaram iara pesmet si punem cealalta foaie,pe care o intepam cu furculita,din loc in loc.
Galbenusul de ou il batem bine cu putina sare si cu 2 ling.de lapte.Cu o pensula, ungem bine placinta,presaram verdeturi a la provence peste,sau cimbru,sau nimic(eu am pus numai pe jumate ca nu-i place Sabinei cu...)si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil,25-35 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).
Daca e carnea tocata grasa,v-a ramane in tava grasime,pe care o s-o aruncam,cat e calda placinta(la mine nu a fost cazul).
Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata si bineanteles... o bere rece.
Pofta maxima!!!!
1
aveti grija sa folositi o tigaie incapatoare de la inceput
2
recomand aluatul de foietaj bella...are 2 foi gata taiate in pachet si mi se pare mai bun la gust