Placinta cu ficat de pui

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2009 | 10476 vizualizari

 

O placinta tare gustoasa, a trecut cu brio toate probele si juriu "mofturos" de altfel a votat-o in unanimitate ca fiind foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • umplutura:
  • 300g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 500g ficat pui
  • 300g pastrama(pastrama si carnea tocata au fost de curcan amandoua, dar fiecare pune ce prefera)
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura rozmarin
  • sare, piper dupa gust
  • 4 catei de usturoi
  • pentru aluat:
  • 100g margarina
  • 1 ou
  • 1 1/2 cana faina cu factor de crestere
  • putina sare
  • 4 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ficat de pui:

Se curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin apa( eu i-am taiat in sferturi). Cand sunt gata se amesteca continutul celor 2 tigai , se adauga si pastrama taiata marunt si se lasa sa se raceasca cam 20 de minute.

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele si se framanta coca. Se va intinde pe masa de lucru pe care am presarat faina si se intinde cat se poate de subtire, cat sa caopere fundul tavii, peretii si partea de deasupra a placintei. Placinta se face in tava rotunda cu diametru de 20 de cm dar iese prea inalta dupa gustul meu asa ca eu o pun in tava un pic mai mare si dreptunghiulara(aproximativ 22x34 cm- niciodata nu am masurat cat are)

Cat am stat noi si "ne-am framantat", carnea s-a mai racit, asa ca ii adaugam ouale, faina condimentele si amestecam. Se pune carnea-umplutura in tava , se acopera cu aluatul si inteapa cu furculita pe alocuri sa mai respire si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute sau pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftele la cuptor