Aluat:
Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.
Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, sarea si putina apa.
Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care adaugam untura, restul de faina si framantam adaugand apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat nelipicios.
Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Taiem ceapa si ardei marunt.
Punem ulei la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa si ardeii.
Lasam sa se caleasca, si intre timp punem ghebele la scurs intr-o strecuratoare, apoi le maruntim usor cu blenderul, sau le tocam marunt.
Adaugam ghebele peste ardei si ceapa, si le mai lasam sa se caleasca impreuna 10 minute.
Saram dupa gust apoi lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit umplutura, adaugam ouale batute si omogenizam.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua bucati.
Intindem fiecare bucata intr-o foaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem prima foaie in tava, punem apoi umplutura si la final ultima foaie.
Intepam foaia de deasupra cu o furculita, apoi punem oua batut cu smantana si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.
Se serveste fie calda fie rece.
Pofta buna!