Placinta cu iaurt

de babi5 in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 2916 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Elei pentru care ii multumesc. Am respectat intrutotul eu adaugand in plus 6 linguri de gris. Rezultatul este super super bun. Data viitoare, daca voi mai face diminuez putin uleiul, fiindca mi se pare un picut prea uleioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 800 ml iaurt
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja de lamaie
  • 150 gr stafide
  • esenta rom
  • Zahar pudra
  • 150 ml ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile de  placinta se lasa sa se dezghete la  temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem foile una cate una si ungem cu ulei (foile se impart in trei parti egale, eu am avut in pachet 18 foi). Se pun primele sase ungand fiecare foaie cu ulei, punem jumatate din crema obtinuta, apoi iarasi punem sase foi unse si jumatatea cealalta de crema. Incheiem cu ultimile sase foi. Se unge ultima foaie cu ulei (eu am uns-o si cu iaurt si cand am introdus-o in cuptor si inainte de a o scoate cu 10 minute).

Am introdus tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Apoi am scos placinta din cuptor am acoperit-o cu un servet de bucatarie lasand-o sa se raceasca (ca foile sa ramana moi) si pe urma am portionat-o.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 45/ 35 cm, este exact la marimea foilor de placinta

2

Si asa cum a specificat si Ela nu este un desert de gala, dar este foarte foarte bun si vi-l recomand cu mare drag

3

Nu am folosit zahar pudra, am lasat-o in varianta originala

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Granola cu tot ce-am gasit prin bucatarie...